Vrijwilliger van het Jaar 2020

Er zou op 21 maart 2020 een opruimactie gehouden worden, er hadden zich al heel veel mensen aangemeld. 2 weken voor de actie werd ik door de SWA ( Stichting Welzijn Alblasserdam ) gebeld om op vrijdagavond 20 maart op een Vrijwilligers-Event aanwezig te zijn om het eens mee te maken en om een woordje te doen over mijn opruimactie. Ik wilde niet omdat ik op die avond de spullen naar diverse mensen zou wegbrengen.

Maar Marion Korteland bleef maar aandringen en uiteindelijk zou ik even een kwartiertje komen. Net als de opruimactie ging die avond vanwege het Coronavirus niet door.

8 oktober 2020 werd ik gebeld door Hannie de Graaf van de SWA en het bleek dat ik in maart met een smoes gelokt was want het was de bedoeling dat ik gehuldigd zou worden als “Vrijwilliger van het jaar 2020”. En of ik vrijdag 16-10-20 om 16.15 uur bij de SWA wilde komen om de prijs alsnog in ontvangst te nemen. En dat is ook zo gegaan. Eerst was er voor mij een meisje van 9 jaar die werd gehuldigd als jongste vrijwilliger van 2020 ( ze hielp haar moeder bij van alles in de speeltuin en dat is natuurlijk best bijzonder op die leeftijd ) en daarna werd ik dus gehuldigd en het blijkt dat de jury mij unaniem had gekozen en er blijkbaar meerdere mensen op mij gestemd hadden. Weer een bijzondere ervaring om mee te maken. Hoewel ik het niet terecht vind omdat er mensen zijn die veel meer tijd in vrijwilligerswerk steken op allerlei gebied, maar aan de andere kant is het toch ook wel een eer en blijkbaar heeft dat organiseren van die opruimactie’s toch bij enkele mensen wat losgemaakt. In ieder geval ben ik er erg blij mee en toch ook wel trots. Naast een mooie bos bloemen en een oorkonde in een lijstje kreeg ik een filmbon en 2 VVV-cadeaukaarten met een waarde van in totaal € 100,-.

Alle mensen die hierin iets betekent hebben : Hartelijk Dank!

————————————————————————————————————————

19 september 2020 was natuurlijk de 6e Opruimactie en na afloop was ik druk bezig alle gebruikte materialen op te halen.

Rond 18.00 uur werd ik gebeld door mevrouw Kooiman en die vertelde dat ze een aardigheid voor me had.

Het bleek dat ze bij de organisatie van het Havenfestival mij had genomineerd voor een opkikker en dat was gehonereerd.

Thuis bij haar mocht ik een fraai samengestelde verzameling lekkernijen ontvangen en wat ontzettend aardig van die vrouw om dit te doen. Ze vond het bijzonder dat ik de Opruimactie’s organiseerde.

Mevrouw Kooiman : Hartstikke bedankt voor deze moeite, ik ben er erg blij mee.