Eigen Opruimdag 21-3-2020

Omdat de opruimactie van 21 maart niet door kon gaan vanwege het Coronavirus ben ik zelf de hele dag aan het opruimen geweest.

Het was prachtig zonnig weer met een koud windje die steeds harder ging waaien.

Ik ben begonnen bij de Singels bij de Van Eesterensingel en het is iedere keer weer opmerkelijk wat je uit de Singels haalt :

Natuurlijk veel plastic zakken, plastic flesjes, een slipper, een petje, blikjes, aanstekers, chipszakken, een balletje voor de hond, een zwarte emmer, een tuinstoelkussen die door het water enorm zwaar was, doppen van flesjes en tot mijn verbazing een complete fiets die nog niet zo heel oud moet zijn.

Daarna tot de rotonde bij Wensveen geweest en terug en ook nu weer behoudens het vele plastic enkele opmerkelijke zaken : een frontje van een autoradio, 3 condooms nog in de verpakking, nog steeds vuurwerkresten, delen porselein van wat eens een toiletpot is geweest, enkele glazen flessen, een groot stuk plastic dat bijna in het water bij klein Alblas lag en als klapper een nog werkende smartphone waarvan aangifte gedaan zal worden evenals de fiets ( het is daarna gelukt die bij de eigenaar terug te krijgen op 23-3-20 ).

2 HVC-plasticzakken nokjevol met plastic afval en een grote blauwe vuilniszak vol met restafval waren het resultaat van zo’n 7 uur opruimen.

Heel leuke gesprekken gehad met bekenden die ik tegen kwam, mensen die een duim opsteken in het voorbij rijden, kinderen die spontaan even meehelpen, een wielrenner die roept “goed bezig” evenals een wandelaarster, bekenden op de fiets die roepen en zwaaien, mensen die toeteren.

Geweldig leuk om dat steeds weer mee te maken.

Oh ja vrijdagavond 20 maart dacht ik even een zak vuil in de ondergrondse container te doen. Tot mijn verbazing lag achter de stortbak een dikke overtrek van een matras. Ik dacht wie gooit dat daar nu neer.

Geprobeerd hem op te rollen maar er zat in de overtrek bubbeltjes plastic. Meegenomen naar huis en in 2 stukken geknipt, al het plastic apart in een zak gedaan en weggebracht naar de plastic verzamelcontainer en de 2 helften van de overtrek strak opgerold en in de ondergrondse container gedaan. Daar hoort het eigenlijk niet maar beter dit dan op straat. Toch een dik uur mee bezig geweest.

Er kwam ook een pakbon met een adres uit de overtrek met een adres vlak in de buurt. Toch maar niets mee gedaan.

Al met al toch een opgeruimd weekend.