16e Opruimactie 18-3-2023

Met werkelijk perfect mooi weer zijn er 122 vrijwilligers op pad gegaan.

Opnieuw dus het maximale aantal deelnemers die me vaak vertelden dat er minder lag dan de vorige keer en ook werd veel genoemd dat er zo onnoemelijk veel filters van sigaretten op straat liggen.

Er werden weer bijzondere dingen gevonden zoals 2 fietsen ( 1 in de sloot ) en een step, een TV, 3 kerstbomen, een zware pallet, een fietsstoeltje, een dik touw, zeil , een stuk opengesneden slang of mantel van een kabel van wel 50m lang, een soort betonnen paal, een kerstkrans, houten platen, heel veel plastic, glazen flessen en heel, heel veel blikjes.

We zullen zien of bij de volgende actie het statiegeld op blikjes wel geregeld is.

Weer heel veel enthousiaste mensen gezien die allemaal een bedoeling hebben om mee te doen.

Uiteindelijk een volle OTT-Servicebus naar de gemeentewerf gereden en daar alles mogen lossen en na de 2 wegingen bleek dat er toch weer 480kg rommel verzameld was. Ik had minder verwacht.

Maar er was bij deze Opruimactie nog iets heel bijzonders.

Een gezin vond in de buurt van de Roerdompstraat een boodschappentas die aan een struik hing met erop een briefje met de volgende tekst : ” omdat jullie zo goed je best doen! “. Toen ze in de tas keken zat daar een doos met chocoladesoezen in en 8 warme loempia’s. Tja, wie zou dat nu neergezet hebben en wat leuk maar ook, is het wel vertrouwd. Ze besloten zelf ook een briefje te maken en die op de vindplaats op te hangen met de tekst “bedankt voor het lekkers“. Er werd gedacht dat ik dat geplaatst had en om het hoekje een foto stond te maken, maar nee dat was niet zo.

Later hoorde ik van een ander gezin dat hun kinderen bij opruimen op het Industrieterrein ter hoogte van de Edisonweg een doos op de grond hadden gevonden met daarop een briefje met de tekst ” omdat jullie goed je best doen!, papier prikken, voor jullie “. In de doos van bakker van de Wegen zaten 5 gebakjes en ook hier werd gedacht dat ik daar iets mee te maken had. Niet dus.

Dit is wel een hele bijzondere situatie waarbij iemand die anoniem wil blijven zijn of haar waardering wil laten zien door zoiets te organiseren. Maar ja, waarom op deze manier, het kan ook zomaar door iemand anders gevonden worden. Stond degene wellicht om het hoekje te kijken.

Zijn er nog meer mensen met zo’n soort ervaring en ik zou toch wel heel graag willen weten wie dit gedaan heeft want het is wel bijzonder aardig natuurlijk.

Familie den Besten
Jan van Goolen
Familie Verweij en de Deugd
Familie de Wildt
Dames Kaat en den Ouden
Lisa, Anne-Wil, Rosanne, Judith en Lisa
Talihta
Peter en Lauwrenz
WillemJan Leenhouts
Familie de Haan
Hans van Loon
Lieske Hage
Tim en Lieske Hage
Tessa, Jacco, Femke en Remco
Wout en A3
Job met gevonden kerstkrans
Noa
Lieske Hage wint een bosje bloemen van Plus van Holten
WillemJan Leenhouts wint een bosje bloemen van Plus van Holten
Arina Zoetekouw wint de cadeaukaart van Plus van Holten
Jan van Goolen wint de taartbon van bakker J van der Wegen
Weging volle bus
Volle bus
Weging leeg
De soesjes en loempia’s