14e Opruimactie 24-9-2022

De 14e Opruimactie leverde 88 deelnemers op die in een druilerige regen hun best hebben gedaan Alblasserdam iets schoner te maken, al was het maar voor 1 dag.

Het aantal blikjes wat is opgeraapt was ontelbaar, om maar niet te spreken over sigarettenpeuken.

Enkele opmerkelijk zaken waren een paspop, een complete autovelg met band, 2 stepjes zonder wielen, 2 stukken kabel, een topdek ( dun matras ), een pedaalemmer, veel flessen, een wieldop, een speelgoedtoren van plastic en 2 lege flacons voor motorolie en een condoom langs de Torenweg. Tja wat er al niet door automobilisten wordt weggegooid.

Ook wel bijzonder is dat 2 mannen bereid zijn om naar de Hoogendijk te fietsen en daar langs de dijk en het fietspad de achteloos weggegooide rotzooi op te ruimen, fantastisch toch.

Ook elke keer weer prachtig om hele gezinnen aan het werk te zien, zo belangrijk om op speelse wijze de kinderen iets mee te geven.

Rond 17.00 uur is de bus vol gewogen ( 2640 kg ), daarna alle natte zakken en verdere zaken in 2 rolcontainers gelost die meteen de perscontainer in gingen bediend door een medewerker van de gemeente, natuurlijk meteen weer gewogen ( 2380 kg ). Dus is deze dag toch weer 260kg opgehaald.

Alle enthousiaste deelnemers weer ontzettend bedankt voor jullie inzet. Het was ondanks de weersomstandigheden, weer top!

Jan van Goolen
Pieter Hardam
Roberto Pangrazzi
Adri-janne en Cas
Chris en Maralynn
Corrie met dochters
Familie van der Linden
Job
Job en Noa
Gerda en Peter
Hans van Loon heeft de cadeaubon van €20,- van Plus van Holten gewonnen
Familie de Jong heeft de waardebon voor een taart van Bakkerij van der Wegen gewonnen
Roberto heeft een waardebon voor een bloemetje van Plus van Holten gewonnen
Hannah heeft een bos bloemen gewonnen van Plus van Holten
260 kg afval