19e Opruimactie 13-1-2024

111 deelnemers hebben op een waterkoude maar droge dag weer alles uit de kast gehaald om zoveel mogelijk afval op te ruimen.

Opnieuw waren er 2 deelnemers die deze dag niet konden, toch mee wilden doen en gewoon eerder in de week al aan de gang zijn geweest. Het geeft aan hoe fanatiek de deelnemers zijn.

Er waren 15 nieuwe deelnemers waaronder een vrouw met haar zoon uit Oud Alblas die die zelf in hun woonplaats een keer een Opruimactie hadden gehouden en graag het Industrieterrein aangepakt hebben.

Het blijft iedere keer prachtig om al die gedreven gezinnen te zien en het is ongelofelijk wat het opgebracht heeft.

Sinds begin 2022 wordt het verzamelde afval gewogen bij OTT. In januari 2022 was het 250kg, in januari 2023 was het 260kg ( beide keren 120 deelnemers ) en nu was het maar liefst 700kg. Afgelopen september was het nog 150kg.

Het was ook de eerste keer dat de bus stampvol was. Waren er dan speciale zaken bij, ja dat is altijd zo.

Een pallet van 3,5x1m, planken, een ventilator, een gebogen beeldscherm, een stepje, een lattenbodem, 2 grote schalen, 2 cilinders voor de lachgasgebruikers, 4 kerstbomen waarvan 1 hele grote, een voetbal, een rioolpijp, grote stukken karton, een stalen stang, een stuk beton, houten kastje met vakjes, een poef, heel veel vuurwerkrommel, paraplu’s, grote alcoholflessen bij de Edisonweg neergegooid nabij de sportvelden.

Wel een resultaat om verdrietig van te worden, het is en blijft onbegrijpelijk dat er medemensen zijn die dit gewoon maar neergooien. En dan te bedenken dat er heel veel mensen en de mensen van Gemeentewerken elke week zoveel mogelijk proberen op te ruimen.

In ieder geval alle deelnemers en sponsors weer heel erg bedankt voor de inzet en steun.

Zusjes Kaat
Familie Kaat
Arina
Familie de Wildt
Familie Meertens
Familie Hage
Familie van Vliet en buurjongen
Peter en Gerda
Henk Zuidema
Noa en Job
Miranda, Willem en Manuel
Nanni en Aude
4 toffe meiden
Roberto liep om 14.00 uur nog op te ruimen
Kids den Boef
Miranda wint een bloemetje van Plus van Holten
De familie Bongers wint een bloemetje van Plus van Holten
Rene wint de cadeaubon van bakkerij van der Wegen
De familie Arends wint de cadeaubon van Plus van Holten
Volle bus
Weging vol
Weging leeg